Bandet 2020

Nuværende medlemmer

Medlemmer af Bourbon Street Jazzband

Gerhard Ellerbæk

trompet (siden 1956)

Gerhard grundlagde sin blæseteknik iført korte bukser i FDF´s musikkorps i Herning. Et tomt fabrikslokale blev det første øvelokale for det nye jazzorkester. Fra de første koncerter i Herning Jazzklub har Gerhards horn med sikker fornemmelse for tone, rytme og melodi lydt i front for det, der nu er Danmarks ældste jazzorkester. ”Ellerbæk griber improvisationerne og serverer dem så sikkert som sjældent hørt med dansk embouchure”, skrev en anmelder.

Finn Odderskov

klarinet og saxofoner, vokal
(siden 1997)

Finn er uddannet maskinarbejder og seminarist, men efter musikkarrierens spæde start i hjembyen Fredericia, blev han snart en del af det blomstrende jazzliv i Aarhus. Finn har spillet lige op med et utal af internationale jazzmusikere på Jazzhus Tagskægget; har arbejdet med big bands, både som medlem og som leder, og har vejledt generationer af unge musikere som højskolelærer på Vestbirk Højskole. Med Finn Odderskov som fast medlem skal man have styr på kalenderen, for mange andre vil også gerne spille med ham.

Kim Nedergaard

piano, vokal (siden 1980)

Den karismatiske pianist og sanger har sine rødder i det aarhusianske musikmiljøs smeltedigel af blues, jazz og rock; i mange år med sit eget orkester Kims Bacon. Men det var i Bourbon Street Jazzband, han fandt en platform, hvor han for alvor kunne udfolde sine talenter. Kim er også en inspirerende musikpædagog, som har hjulpet mange unge på vej ind i de blå toner på Den Kreative Skole i Silkeborg.

Heine ”Hot” Poulsen

trommer, vokal (siden 2002)

Han har styret trommerne i alt fra tyrolermusik til big band, har handlet med slagtøj og er nu også deltids værtshusholder i hjembyen Randers. En sand spillemand, musikentreprenør og gøgler, med et stærkt fokus på musikkens underholdningsværdi. Heine er ligesom flere andre af orkestrets medlemmer også en inspirerende musiklærer, og hans barnlige sind gør ham i stand til at udrette mirakler, hvor andre må give fortabt.

Per Jegbjærg

trækbasun, ventilbasun og arrangementer (siden 1978)

Orkestrets ældste medlem er en blanding af humorist og sortseer, og han spiller en central rolle, dels med sine introduktioner fra scenen, dels med sine velklingende arrangementer af musikken. Pers musikalske forbilleder er swingtidens mestre, og han foretrækker ventilbasunen, men kan også overtales til at spille en djærv New Orleans-inspireret trækbasun. Altid velklædt og forberedt på det værste.

Jesper Bjarnesen

banjo, guitar og vokal (siden 2018)

En højt respekteret og meget travl herre, som i dette orkester får mulighed for at dyrke sine rødder i jazz – og bluesmusikken. Han har – udover sine egne mange projekter, optrådt med Ib Glindemanns Big Band og Klüvers Big Band, med hvem han også har indsunget et anmelderrost album. Jesper er en sanger med en rå, troværdig og ganske uimodståelig vokal, leveret med stensikker feeling og timing.

Jørgen Nielsen

kontrabas (siden 1987)

I mange år en travl basguitarist i utallige sammenhænge i Aarhus, lige fra rock, blues og jazz til fusionsmusik; fra 1986 også kontrabassist, hvilket åbnede vejen ind til et vikariat i Bourbon Street, hvor

kollegaen fra Kims Bacon allerede spillede. Fast medlem siden 1988, og med til at give orkestret det præg af blues og boogie, der adskiller Bourbon Street Jazzband fra mange andre traditionelle orkestre.